Wyświetlanie 1–44 z 57 wyników

Show sidebar

Olejek eteryczny LAWENDOWY Esent 50 ml

34,90 
Olejek eteryczny lawendowy w 100% naturalny i roślinny. Ma szerokie zastosowanie. Możesz go użyć do aromaterapii, do pielęgnacji, do produkcji własnych kosmetyków, domowych środków czystości i wielu innych. Zastosowanie opisane jest szerzej poniżej. Olejek lawendowy uważany jest za jeden z najbezpieczniejszych olejków dla ludzi i zwierząt. Ma działanie przeciwbakteryjne, przeciwzapalne, antyseptyczne i bakteriobójcze. Reguluje pracę skóry i tonizuje ją. Sprzyja w leczeniu problemów skórnych. Ilość: 50 ml. Opakowanie: Szklana butelka + plastikowa nakrętka. Pochodzenie: Wielka Brytania

Aktywny węgiel drzewny Ajeden 100 g

15,00 
Aktywny węgiel drzewny Ajeden dzięki swojej porowatej strukturze, posiada niezwykłą właściwość wiązania i absorpcji. Oznacza to, że przyciąga on wszelkie zanieczyszczenia, toksyny i bakterie nawet z głębszych warstw skóry. Działa dzięki temu oczyszczająco i przeciwzapalnie, złuszcza martwy naskórek i normalizuje wydzielanie sebum. Ponadto odświeża, rozjaśnia i koi chorą skórę. Do pielęgnacji skóry trądzikowej, tłustej oraz pełnej zaskórników. Co ciekawe, mimo silnego działania przeciwtrądzikowego nadaje się także do stosowania przez osoby o cerze wrażliwej, gdyż nie podrażnia nawet delikatnej i alergicznej skóry. Szklany słoiczek, 40 g.

Olejek eteryczny LAWENDOWY Etja 10 ml

14,50 
Olejek eteryczny lawendowy w 100% naturalny i roślinny. Ma szerokie zastosowanie. Możesz go użyć do aromaterapii, do pielęgnacji, do produkcji własnych kosmetyków, domowych środków czystości i wielu innych. Zastosowanie opisane jest szerzej poniżej. Olejek lawendowy uważany jest za jeden z najbezpieczniejszych olejków dla ludzi i zwierząt. Ma działanie przeciwbakteryjne, przeciwzapalne, antyseptyczne i bakteriobójcze. Reguluje pracę skóry i tonizuje ją. Sprzyja w leczeniu problemów skórnych.

Olejek eteryczny CEDROWY Etja 10 ml

10,10 
Olejek eteryczny cedrowy w 100% naturalny i roślinny. Ma szerokie zastosowanie. Możesz go użyć do aromaterapii, do pielęgnacji, do produkcji własnych kosmetyków, domowych środków czystości i wielu innych. Zastosowanie opisane jest szerzej poniżej. Olejek cedrowy ma właściwości dezynfekujące, przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe. Pomaga w leczeniu oparzeń, gojeniu ran i regeneracji naskórka.

Olejek eteryczny POMARAŃCZOWY ETJA 10 ml

9,00 
Olejek eteryczny POMARAŃCZOWY Etja w 100% naturalny i roślinny. Ma szerokie zastosowanie. Możesz go użyć do aromaterapii, do pielęgnacji, do produkcji własnych kosmetyków, domowych środków czystości i wielu innych. Zastosowanie opisane jest szerzej poniżej. Olejek z pomarańczy ma właściwości przeciwdepresyjne, relaksujące i poprawiające nastrój. Pomaga w hamowaniu łaknienia i walce z nadwagą. Poprawia koncentrację i zdolności umysłowe. Ma intensywny, świeży, cytrusowy zapach i żółto-pomarańczowy kolor. Nuta zapachowa górna, zapach słodki, cytrusowy. Olejek wytwarza się ze skórki owoców drzewa pomarańczowego poprzez tłoczenie na zimno i destylację parą wodną. Dobrze komponuje się z olejkiem lawendowym, kminkowym, sandałowym i innymi cytrusowymi.

Olejek eteryczny BERGAMOTOWY Esent 10 ml

9,70 
Olejek eteryczny bergamotowy w 100% naturalny i roślinny. Ma szerokie zastosowanie. Możesz go użyć do aromaterapii, do pielęgnacji, do produkcji własnych kosmetyków, domowych środków czystości i wielu innych. Zastosowanie opisane jest szerzej poniżej. Ma właściwości antyseptyczne i przeciwgrzybiczne. Sprzyja w pielęgnacji cery tłustej i problematycznej. Wpływa pozytywnie na układ nerwowy. Ma orzeźwiający, świeży, cytrusowy zapach. Średnią nutę i lekko zielony kolor. Dobrze komponuje się z olejkami: jałowcowym, cyprysowym, lawendowym, sandałowym, ylang ylang lub melisowym. Olejek eteryczny bergamotowy powstaje ze skórki owoców w procesie destylacji parą wodną.

Olejek eteryczny Z PACZULI Esent 10 ml

14,90 
Olejek eteryczny Z PACZULI ma szerokie zastosowanie. Możesz go użyć do aromaterapii, do pielęgnacji, do produkcji własnych kosmetyków, domowych środków czystości i wielu innych. Zastosowanie opisane jest szerzej poniżej. Szklana buteleczka, 10 ml. Olejek z paczuli ma działanie antybakteryjne. Pomaga zwalczać problemy skórne, takie jak: trądzik, łuszczyca, egzema czy łupież. Łagodzi podrażnienia i stany zapalne. Łagodzi dolegliwości reumatyczne i przyśpiesza gojenie się ran i blizn.

Olej LAUROWY Esent, 20 ml

10,50 
Olej laurowy ma właściwości antyseptyczne, czyli odkaża i niszczy drobnoustroje. Dogłębnie oczyszcza pory, ogranicza pojawianie się wągrów i pryszczy, pomaga przy gojeniu się ran. Dlatego kosmetyki z dodatkiem oleju laurowego polecane są do walki z problemami skórnymi, np. trądzikiem. Szklana buteleczka, 20 ml.

Olej LAUROWY Esent, 10 ml

6,70 
Olej laurowy ma właściwości antyseptyczne, czyli odkaża i niszczy drobnoustroje. Dogłębnie oczyszcza pory, ogranicza pojawianie się wągrów i pryszczy, pomaga przy gojeniu się ran. Dlatego kosmetyki z dodatkiem oleju laurowego polecane są do walki z problemami skórnymi, np. trądzikiem. Szklana buteleczka, 10 ml.

Olej Z PESTEK ŚLIWEK Esent, nierafinowany, tłoczony na zimno, 20 ml

11,90 
Olej z pestek śliwek zawiera dużo antyoksydantów i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Zmiękcza, nawilża, odżywia i wygładza skórę. Dobrze się wchłania i nie pozostawia tłustej powłoki. Reguluje wydzielanie sebum, łagodzi podrażnienia i stany zapalne oraz spowalnia proces starzenia. Szklana buteleczka 20 ml. Olej tłoczony na zimno, nierafinowany.

Olej Z PESTEK MORELI Esent, nierafinowany, tłoczony na zimno, 50 ml

9,90 
Olej z pestek moreli zawiera dużo nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz witamin A, E i z grupy B. Zmiękcza, nawilża i wygładza skórę. Poprawia koloryt skóry i łagodzi obrzęki. Zmniejsza oznaki starzenia i łagodzi poparzenia słoneczne. Nadaje się do pielęgnacji każdej skóry, również dziecięcej. Dobrze się wchłania. Buteleczka z atomizerem, 50 ml. Olej tłoczony na zimno, nierafinowany.

Olej Z KIEŁKÓW PSZENICY Esent, nierafinowany, tłoczony na zimno, 50 ml

11,00 
Olej z kiełków pszenicy zawiera dużo naturalnej witaminy E. Ma silne właściwości antyoksydacyjne, zwalcza wolne rodniki i działa przeciwstarzeniowo. Napina skórę, uelastycznia i zmniejsza widoczność zmarszczek. Poprawia kondycję skóry, nawilża i łagodzi stany zapalne. Do olejowania włosów, własnych kosmetyków, zamiast kremu, jako odżywka do paznokci i wielu innych. Buteleczka z atomizerem, 50 ml. Olej tłoczony na zimno, nierafinowany.

Olej CYNAMONOWY Esent, 20 ml

16,20 
Olej cynamonowy w szklanej butelce. Pomaga w leczeniu problemów skórnych, łagodzi stany zapalne i wspomaga regenerację. Pomaga zwalczać cellulit, rozgrzewa, ściąga i poprawia ukrwienie skóry. Szklana buteleczka, 20 ml.

Olej Z CZARNUSZKI Esent, nierafinowany, tłoczony na zimno, 50 ml

13,40 
Olej z czarnuszki w szklanej butelce. Pomaga w leczeniu problemów skórnych, łagodzi stany zapalne i wspomaga regenerację. Odżywia, ujędrnia i nawilża skórę. Poprawia kondycję włosów i paznokci. Do olejowania włosów, własnych kosmetyków, zamiast kremu, jako odżywka do paznokci i wielu innych. Buteleczka z atomizerem, 50 ml. Olej tłoczony na zimno, nierafinowany.

Olej Z PESTEK DYNI Esent, nierafinowany, tłoczony na zimno, 50 ml

14,50 
Olej z pestek dyni w szklanej butelce. Naturalnie wspomaga potencję i układ trawienny. Pomaga w leczeniu problemów skórnych, łagodzi stany zapalne i wspomaga regenerację. Polecany do cery suchej, pękającej i dojrzałej, ale nadaje się do pielęgnacji każdej cery. Poprawia kondycję włosów i paznokci. Do olejowania włosów, własnych kosmetyków, zamiast kremu, jako odżywka do paznokci i wielu innych. Buteleczka 50 ml. Olej tłoczony na zimno, nierafinowany.

Olej MAKADAMIA Esent, nierafinowany, tłoczony na zimno, 250 ml

39,90 
Olej makadamia w szklanej butelce. Bardzo dobrze się wchłania. Polecany dla suchej, wrażliwej, dojrzałej lub podrażnionej skóry lub suchych i łamliwych włosów. Ma właściwości antycellulitowe. Odżywia, nawilża i wygładza skórę. Pomaga w leczeniu problemów skórnych, łagodzi stany zapalne i wspomaga regenerację. Poprawia kondycję włosów i paznokci. Do olejowania włosów, własnych kosmetyków, zamiast kremu, jako odżywka do paznokci i wielu innych. Buteleczka 250 ml. Olej tłoczony na zimno, nierafinowany.

Olej MAKADAMIA Esent, nierafinowany, tłoczony na zimno, 50 ml

11,20 
Olej makadamia w szklanej butelce. Bardzo dobrze się wchłania. Polecany dla suchej, wrażliwej, dojrzałej lub podrażnionej skóry lub suchych i łamliwych włosów. Ma właściwości antycellulitowe. Odżywia, nawilża i wygładza skórę. Pomaga w leczeniu problemów skórnych, łagodzi stany zapalne i wspomaga regenerację. Poprawia kondycję włosów i paznokci. Do olejowania włosów, własnych kosmetyków, zamiast kremu, jako odżywka do paznokci i wielu innych. Buteleczka 50 ml. Olej tłoczony na zimno, nierafinowany.

Olej MAKADAMIA Esent, nierafinowany, tłoczony na zimno, 100 ml

21,70 
Olej makadamia w szklanej butelce. Bardzo dobrze się wchłania. Polecany dla suchej, wrażliwej, dojrzałej lub podrażnionej skóry lub suchych i łamliwych włosów. Ma właściwości antycellulitowe. Odżywia, nawilża i wygładza skórę. Pomaga w leczeniu problemów skórnych, łagodzi stany zapalne i wspomaga regenerację. Poprawia kondycję włosów i paznokci. Do olejowania włosów, własnych kosmetyków, zamiast kremu, jako odżywka do paznokci i wielu innych. Buteleczka 100 ml. Olej tłoczony na zimno, nierafinowany.

Olej ARGANOWY Esent, nierafinowany, tłoczony na zimno, 250 ml

58,90 
Olej arganowy w szklanej butelce. Odżywia, nawilża i wygładza skórę. Pomaga w leczeniu problemów skórnych, łagodzi stany zapalne i wspomaga regenerację. Poprawia kondycję włosów i paznokci. Do olejowania włosów, własnych kosmetyków, zamiast kremu, jako odżywka do paznokci i wielu innych. Buteleczka 250 ml. Olej tłoczony na zimno, nierafinowany.

Olejek eteryczny CYTRYNOWY Esent 10 ml

9,40 
Olejek eteryczny CYTRYNOWY w 100% naturalny i roślinny. Ma szerokie zastosowanie. Możesz go użyć do aromaterapii, do pielęgnacji, do produkcji własnych kosmetyków, domowych środków czystości i wielu innych. Zastosowanie opisane jest szerzej poniżej. Olejek cytrynowy ma działanie oczyszczające, ściągające, uspokajające i przeciwbólowe. Podczas inhalacji wspomaga koncentracje, zmniejsza bóle migrenowe, pomaga się wyciszyć i zrelaksować. Zawiera dużo przeciwutleniaczy, sprzyja w leczeniu trądziku i pomaga rozjaśnić skórę. Ma działanie antybakteryjne, dlatego stosuje się go do płukania jamy ustnej lub rozpyla w powietrzu.

Olejek eteryczny GERANIOWY Esent 10 ml

16,20 
Olejek eteryczny geraniowy w 100% naturalny i roślinny. Ma szerokie zastosowanie. Możesz go użyć do aromaterapii, do pielęgnacji, do produkcji własnych kosmetyków, domowych środków czystości i wielu innych. Zastosowanie opisane jest szerzej poniżej. Olejek geraniowy wygładza, oczyszcza i rozświetla skórę. Sprzyja w pielęgnacji skóry wrażliwej, trądzikowej lub dojrzałej. Pomaga zapobiegać zmarszczkom i pobudza naskórek do regeneracji. Ma również właściwości antyseptyczne i przeciwbakteryjne. Sprzyja w leczeniu ran, problemów skórnych i stanów zapalnych. Łagodzi stres, pomaga przy bezsenności i poprawia nastrój.

Olejek eteryczny Z DRZEWA HERBACIANEGO Esent 100 ml

46,50 
Olejek eteryczny z drzewa herbacianego w 100% naturalny i roślinny. Ma szerokie zastosowanie. Możesz go użyć do aromaterapii, do pielęgnacji, do produkcji własnych kosmetyków, domowych środków czystości i wielu innych. Zastosowanie opisane jest szerzej poniżej. Ma właściwości antyseptyczne, przeciwgrzybiczne i antywirusowe. Sprzyja w leczeniu trądziku, normalizuje pracę gruczołów łojowych i regeneruje naskórek. Szklana butelka 100 ml.

Glinka zielona Ajeden 100 g

15,00 
Glinka zielona Ajeden jest bogata w krzem, magnez, wapń, potas, fosfor, sód oraz wiele innych mikroelementów. Zawiera cenne mikroelementy, oczyszcza, ujędrnia i nadaje zdrowy wygląd skórze. Francuska glinka zielona jest w 100% naturalna, suszona na słońcu. Kosmetyczna naturalna glinka zielona Illite przeznaczona do pielęgnacji cery mieszanej, tłustej i problematycznej. Słoiczek, 100 g.

Glinka różowa Ajeden 100 g

15,50 
Glinka różowa Ajeden jest połączeniem glinki białej i czerwonej składająca się z 2/3 z glinki białej i 1/3 glinki czerwonej. Glinka różowa zawiera m.in.: krzem, aluminium, żelazo, magnez, sód, potas, wapń. Występujące mikroelementy powodują, że glinka ma właściwości zabliźniające, oczyszczając, wygładzające i absorpcyjne. Słoiczek, 100 g.

Glinka niebieska Ajeden 100 g

19,00 
Glinka niebieska Ajeden jest jedną z najdelikatniejszych glinek. Ma postać drobno zmielonego proszku o lekkiej konsystencji i jest jedwabista w dotyku. Bogata w sole mineralne i mikroelementy, przede wszystkim: krzem, żelazo, wapń, glin, magnez, potas, cynk, kobalt- który jest źródłem jej pięknego koloru. Glinka niebieska znana jest ze swoich właściwości dotleniających. Delikatnie, ale skutecznie usuwa zanieczyszczenia, odświeża skórę, rozjaśnia i dodaje blasku. Wygładza i poprawia koloryt skóry. Działa łagodząco na cerę, nie wysuszając jej. Słoiczek, 100 g.

Olej Z PESTEK MALIN Esent, nierafinowany, tłoczony na zimno, 50 ml

25,00 
Olej z pestek malin w szklanej butelce. Natłuszcza skórę i chroni przed utratą wody. Sprawia, że skóra jest miękka, odżywiona, rozjaśniona i promienna. Opóźnia starzenie się skóry, regeneruje, łagodzi stany zapalne i sprzyja w pielęgnacji skóry problematycznej. Poprawia kondycję włosów i paznokci. Do olejowania włosów, własnych kosmetyków, zamiast kremu, jako odżywka do paznokci i wielu innych. Buteleczka 50 ml. Olej tłoczony na zimno, nierafinowany.

Olej Z PESTEK DYNI Esent, nierafinowany, tłoczony na zimno, 20 ml

7,90 
Olej z pestek dyni w szklanej butelce. Naturalnie wspomaga potencję i układ trawienny. Pomaga w leczeniu problemów skórnych, łagodzi stany zapalne i wspomaga regenerację. Polecany do cery suchej, pękającej i dojrzałej, ale nadaje się do pielęgnacji każdej cery. Poprawia kondycję włosów i paznokci. Do olejowania włosów, własnych kosmetyków, zamiast kremu, jako odżywka do paznokci i wielu innych. Buteleczka 20 ml. Olej tłoczony na zimno, nierafinowany.

Olej ARGANOWY Esent, nierafinowany, tłoczony na zimno, 50 ml

16,90 
Olej arganowy w szklanej butelce. Odżywia, nawilża i wygładza skórę. Pomaga w leczeniu problemów skórnych, łagodzi stany zapalne i wspomaga regenerację. Poprawia kondycję włosów i paznokci. Do olejowania włosów, własnych kosmetyków, zamiast kremu, jako odżywka do paznokci i wielu innych. Buteleczka 50 ml. Olej tłoczony na zimno, nierafinowany.

Olejek eteryczny Z DRZEWA HERBACIANEGO Esent 20 ml

12,50 
Olejek eteryczny z drzewa herbacianego w 100% naturalny i roślinny. Ma szerokie zastosowanie. Możesz go użyć do aromaterapii, do pielęgnacji, do produkcji własnych kosmetyków, domowych środków czystości i wielu innych. Zastosowanie opisane jest szerzej poniżej. Ma właściwości antyseptyczne, przeciwgrzybiczne i antywirusowe. Sprzyja w leczeniu trądziku, normalizuje pracę gruczołów łojowych i regeneruje naskórek. Buteleczka 20 ml.

Olej ARGANOWY Esent, nierafinowany, tłoczony na zimno, 100 ml

31,90 
Olej arganowy w szklanej butelce. Odżywia, nawilża i wygładza skórę. Pomaga w leczeniu problemów skórnych, łagodzi stany zapalne i wspomaga regenerację. Poprawia kondycję włosów i paznokci. Do olejowania włosów, własnych kosmetyków, zamiast kremu, jako odżywka do paznokci i wielu innych. Buteleczka 100 ml. Olej tłoczony na zimno, nierafinowany.

Olej JOJOBA, Esent, nierafinowany, tłoczony na zimno, 250 ml

53,00 
Olej jojoba w szklanej butelce. Natłuszcza, utrzymuje nawilżenie i pielęgnuje skórę. W swoim składzie jest zbliżone do działania naszego sebum. Chroni skórę przed działaniem czynników zewnętrznych, wygładza ją i zmiękcza. Do produkcji własnych kosmetyków, olejowania włosów, demakijażu oraz do woskowijek. Buteleczka 250 ml. Olej tłoczony na zimno, nierafinowany.

Olej JOJOBA, Esent, nierafinowany, tłoczony na zimno, 100 ml

27,50 
Olej jojoba w szklanej butelce. Natłuszcza, utrzymuje nawilżenie i pielęgnuje skórę. W swoim składzie jest zbliżone do działania naszego sebum. Chroni skórę przed działaniem czynników zewnętrznych, wygładza ją i zmiękcza. Do produkcji własnych kosmetyków, olejowania włosów, demakijażu oraz do woskowijek. Buteleczka 100 ml. Olej tłoczony na zimno, nierafinowany.

Olej JOJOBA, Esent, nierafinowany, tłoczony na zimno, 30 ml

10,50 
Olej jojoba w szklanej butelce z pipetą. Natłuszcza, utrzymuje nawilżenie i pielęgnuje skórę. W swoim składzie jest zbliżone do działania naszego sebum. Chroni skórę przed działaniem czynników zewnętrznych, wygładza ją i zmiękcza. Do produkcji własnych kosmetyków, olejowania włosów, demakijażu oraz do woskowijek. Buteleczka z pipetą 30 ml. Olej tłoczony na zimno, nierafinowany.

Olej z AWOKADO, Esent, nierafinowany, tłoczony na zimno, 250 ml

29,90 
Olej z awokado w szklanej butelce. Zawiera bardzo dużo nienasyconych kwasów tłuszczowych, głównie kwas oleinowy, witaminę A, E, B1, B5, luteinę i wiele innych. Szybko się wchłania i nie pozostawia tłustej warstwy. Głęboko nawilża i pielęgnuje skórę. Ma cenne właściwości prozdrowotne zarówno przy spożywaniu jak i zewnętrznym stosowaniu. Do produkcji własnych kosmetyków, olejowania włosów, demakijażu oraz do spożywania. Buteleczka 250 ml. Olej tłoczony na zimno, nierafinowany.

Olej z AWOKADO, Esent, nierafinowany, tłoczony na zimno, 100 ml

15,00 
Olej z awokado w szklanej butelce. Zawiera bardzo dużo nienasyconych kwasów tłuszczowych, głównie kwas oleinowy, witaminę A, E, B1, B5, luteinę i wiele innych. Szybko się wchłania i nie pozostawia tłustej warstwy. Głęboko nawilża i pielęgnuje skórę. Ma cenne właściwości prozdrowotne zarówno przy spożywaniu jak i zewnętrznym stosowaniu. Do produkcji własnych kosmetyków, olejowania włosów, demakijażu oraz do spożywania. Buteleczka 100 ml. Olej tłoczony na zimno, nierafinowany.

Olej z AWOKADO, Esent, nierafinowany, tłoczony na zimno, 50 ml

10,20 
Olej z awokado w szklanej butelce. Zawiera bardzo dużo nienasyconych kwasów tłuszczowych, głównie kwas oleinowy, witaminę A, E, B1, B5, luteinę i wiele innych. Szybko się wchłania i nie pozostawia tłustej warstwy. Głęboko nawilża i pielęgnuje skórę. Ma cenne właściwości prozdrowotne zarówno przy spożywaniu jak i zewnętrznym stosowaniu. Do produkcji własnych kosmetyków, olejowania włosów, demakijażu oraz do spożywania. Buteleczka z atomizerem 50 ml. Olej tłoczony na zimno, nierafinowany.

Olej RYCYNOWY, Esent, nierafinowany, tłoczony na zimno, 250 ml

21,50 
Olej rycynowy w szklanej butelce. Jest powszechnie stosowany w kosmetykach do pielęgnacji skóry i włosów. Wygładza skórę, nawilża i pomaga zwalczać zmarszczki. Odżywia włosy, brwi, rzęsy i paznokcie, pobudza ich wzrost, wzmacnia i wygładza. Można go stosować do oczyszczania twarzy. Buteleczka 250 ml. Olej tłoczony na zimno, nierafinowany.

Olej RYCYNOWY, Esent, nierafinowany, tłoczony na zimno, 100 ml

9,60 
Olej rycynowy w szklanej butelce. Jest powszechnie stosowany w kosmetykach do pielęgnacji skóry i włosów. Wygładza skórę, nawilża i pomaga zwalczać zmarszczki. Odżywia włosy, brwi, rzęsy i paznokcie, pobudza ich wzrost, wzmacnia i wygładza. Można go stosować do oczyszczania twarzy. Buteleczka 100 ml. Olej tłoczony na zimno, nierafinowany.

Olej ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW, Esent, nierafinowany, tłoczony na zimno, 250 ml

42,90 
Olej ze słodkich migdałów w butelce z atomizerem. Zawiera duże ilości antyoksydantów, witamin i kwasów tłuszczowych, głównie oleinowego i linolowego. Szybko się wchłania, nie pozostawia tłustej powłoki. Jest bardzo łagodny dla skóry, nie podrażnia, dlatego zaleca się go nawet do pielęgnacji skóry niemowląt. Sprzyja w pielęgnacji cery suchej, atopowej, alergicznej, przy łuszczycy lub egzemie. Dobrze pielęgnuje włosy średnioporowate, odżywia paznokcie, przeciwdziała rozstępom oraz eliminuje cienie pod oczami. Buteleczka 250 ml. Olej tłoczony na zimno, nierafinowany.

Olej ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW, Esent, nierafinowany, tłoczony na zimno, 100 ml

19,90 
Olej ze słodkich migdałów w butelce z atomizerem. Zawiera duże ilości antyoksydantów, witamin i kwasów tłuszczowych, głównie oleinowego i linolowego. Szybko się wchłania, nie pozostawia tłustej powłoki. Jest bardzo łagodny dla skóry, nie podrażnia, dlatego zaleca się go nawet do pielęgnacji skóry niemowląt. Sprzyja w pielęgnacji cery suchej, atopowej, alergicznej, przy łuszczycy lub egzemie. Dobrze pielęgnuje włosy średnioporowate, odżywia paznokcie, przeciwdziała rozstępom oraz eliminuje cienie pod oczami. Buteleczka 100 ml. Olej tłoczony na zimno, nierafinowany.

Olej ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW, Esent, nierafinowany, tłoczony na zimno, 50 ml

13,50 
Olej ze słodkich migdałów zawiera duże ilości antyoksydantów, witamin i kwasów tłuszczowych, głównie oleinowego i linolowego. Szybko się wchłania, nie pozostawia tłustej powłoki. Jest bardzo łagodny dla skóry, nie podrażnia, dlatego zaleca się go nawet do pielęgnacji skóry niemowląt. Sprzyja w pielęgnacji cery suchej, atopowej, alergicznej, przy łuszczycy lub egzemie. Dobrze pielęgnuje włosy średnioporowate, odżywia paznokcie, przeciwdziała rozstępom oraz eliminuje cienie pod oczami. Szklana buteleczka 50 ml. Olej tłoczony na zimno, nierafinowany.

Olejek eteryczny CYTRONELLOWY Esent 10 ml

11,40 
Olejek eteryczny cytronellowy w 100% naturalny i roślinny. Ma szerokie zastosowanie. Możesz go użyć do aromaterapii, do pielęgnacji, do produkcji własnych kosmetyków, domowych środków czystości i wielu innych. Zastosowanie opisane jest szerzej poniżej. Olejek cytronelowy wykorzystywany jest głownie do odstraszania owadów w ciepłych miesiącach, np. muszek czy komarów. Ma również właściwości antyseptyczne i przeciwbakteryjne. Sprzyja w leczeniu ran, problemów skórnych i stanów zapalnych. Pomaga w leczeniu infekcji górnych dróg oddechowych. Łagodzi stres, pomaga przy bezsenności i poprawia nastrój.

Olejek eteryczny CEDROWY Esent 10 ml

9,90 
Olejek eteryczny cedrowy w 100% naturalny i roślinny. Ma szerokie zastosowanie. Możesz go użyć do aromaterapii, do pielęgnacji, do produkcji własnych kosmetyków, domowych środków czystości i wielu innych. Zastosowanie opisane jest szerzej poniżej. Olejek cedrowy ma właściwości dezynfekujące, przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe. Pomaga w leczeniu oparzeń, gojeniu ran i regeneracji naskórka.

Olejek eteryczny SOSNOWY Esent 10 ml

9,90 
Olejek eteryczny sosnowy w 100% naturalny i roślinny. Ma szerokie zastosowanie. Możesz go użyć do aromaterapii, do pielęgnacji, do produkcji własnych kosmetyków, domowych środków czystości i wielu innych. Zastosowanie opisane jest szerzej poniżej. Olejek sosnowy ma właściwości przeciwbólowe, zmniejsza ból i stany zapalne. Redukuje stres, wspomaga pamięć i koncentrację. Pomaga w leczeniu trądziku i innych skórnych problemów. Ma właściwości dezynfekujące.