Polityka prywatności

Niniejsza polityka prywatności przedstawia zasady przetwarzania danych osobowych zbieranych za pośrednictwem sklepu internetowego https://milvo.pl, nazywanym dalej Milvo.

I. Dane administratora danych osobowych sklepu internetowego Milvo

  1. Sklep internetowy Milvo, dostępny jest na stronie https://milvo.pl.
  2. Sklep Milvo należy do przedsiębiorstwa Milvo Malwina Błach,

z siedzibą w: Lipienica 5A, 87-410 Kowalewo Pomorskie,

NIP: 503 001 45 93

REGON: 380110955

Adres e-mail: info@milvo.pl

Nr. Tel.: 792 013 896

 

II. Pobieranie danych

  1. Sklep Milvo zbiera dane osobowe klientów sklepu. Klientami mogą być osoby fizyczne i osoby prawne.
  2. Dane klientów zbierane są podczas składania zamówienia przez klienta, podczas zakładania konta klienta oraz w przypadku rejestracji na Newsletter.
  3. Podczas zakładania konta lub składania zamówienia, klient podaje następujące dane:
  • a) Imię i nazwisko
  • b) Adres e-mail
  • c) Adres zamieszkania i adres do wysyłki
  • d) Numer telefonu
  • e) A w przypadku przedsiębiorstw siedzibę firmy i dodatkowo: NIP przedsiębiorstwa i jego nazwę.

4. Podczaj rejestracji na Newsletter klient podaje swoje imię lub pseudonim oraz adres e-mail.

5. Klient, który zakłada konto klienta, musi utworzyć hasło dostępu, które jest znane tylko jemu. Hasła nie zna nikt inny, nawet administrator strony.

6. Milvo może gromadzić i przetwarzać również inne dane dotyczące klientów korzystających ze sklepu, takie jak:

  • a) Adres IP klienta lub jego dostawcy Internetu,
  • b) Nazwa domeny, z której został przekierowany do sklepu,
  • c) System operacyjny, z którego korzysta,
  • d) Rodzaj urządzenia z którego korzysta,
  • e) Zachowanie klienta podczas przebywania na stronie internetowej sklepu Milvo, historia jego zamówień, zakupów oraz korespondencji ze sklepem Milvo,
  • f) Zainteresowania i dane demograficzne klienta.

 

III. Wykorzystywanie danych

  1. Dane podawane przy zakładaniu konta klienta wykorzystywane są do zarządzania jego kontem.
  2. Dane podawane przy zakładaniu konta klienta lub zamówienia bez rejestracji, przekazywane są innym podmiotom tylko w celu umożliwienia realizacji umowy sprzedaży. Podmioty te to przewoźnicy i doręczyciele przesyłek oraz firmy świadczące usługi finansowe:
  • a) Poczta Polska S.A. z siedzibą w Warszawie,
  • b) Firmy kurierskie,
  • c) InPost Paczkomaty Sp. z o.o. z siedzibą w Krakowie,
  • d) Banki i inne instytucje finansowe, w których konto posiada klient lub sklep internetowy Milvo,
  • e) Wydawcy kart płatniczych (np. Visa, MasterCard)
  • f) System płatności elektronicznych Przelewy24 – firma PayPro SA z siedzibą w Poznaniu,

3. Dane mogą być również zbierane, analizowane i przetwarzane przez sklep Milvo w celu poprawienia działania sklepu, dostosowania oferty do potrzeb klientów, przygotowania trafnej oferty lub innych celów handlowo-administracyjno-statystycznych.

4. W przypadku zapisania się klienta na Newsletter i wyrażenia zgody na zbieranie i przetwarzanie jego danych w celach marketingowych, Klient może otrzymywać od sklepu Milvo wiadomości elektroniczne zawierające informacje handlowe lub oferty sprzedaży.

5. Dane osobowe wykorzystywane do realizacji umowy będą wykorzystywane przez niezbędny czas do końca jej realizacji. Czas ten obejmie czas realizacji zamówienia i jego dostarczenia do klienta. Dane osobowe będą również wykorzystywane w trakcie realizacji zwrotu produktu lub postępowania reklamacyjnego. Dane osobowe używane do celów statystycznych lub marketingowych mogą być wykorzystywane przez cały okres czas dopóki klient nie zgłosi żądania usunięcia swoich danych.

 

IV. Pliki cookies

  1. Pliki cookies to dane o użytkownikach, które pobierane są automatycznie po wejściu na stronę sklepu internetowego Milvo.pl
  2. Pliki cookies zapisują się na urządzeniu klienta, kiedy ten korzysta ze strony internetowej sklepu Milvo. Pliki cookies pozwalają na zebranie danych nawigacyjnych, takich jak rodzaj urządzenia, przeglądarki i domeny, z których korzysta klient. Można dzięki nim dowiedzieć się, jakie są inne aktywności i preferencje internetowe klienta. Dzięki plikom cookies, Milvo może też zapoznać się z dokładnym zachowaniem klienta na stronie sklepu, np. czasem spędzonym na stronach sklepu, momentem wyjścia ze sklepu itp.
  3. Pliki cookies nie pobierają jakichkolwiek danych osobowych klienta czy danych poufnych, które znajdują się na jego urządzeniu.
  4. Milvo korzysta z plików cookies sesyjnych i trwałych. Pliki sesyjne kasują się z pamięci urządzenia po określonym czasie, np. po wyłączeniu przeglądarki lub zamknięciu komputera. Pliki trwałe przechowywane są w pamięci urządzenia klienta dopóki nie zostaną przez niego usunięte.
  5. Dzięki plikom cookies klient może korzystać ze stron sklepu Milvo bez uwierzytelniania swojej osoby za każdym razem, kiedy zmieni stronę.
  6. Milvo wykorzystuje pliki cookies w celach, o których jest mowa w punkcie 3 rozdziału III.
  7. Pliki cookies są bezpieczne dla klienta. Nie pobierają żadnych danych osobowych i poufnych, nie zakłócają działania urządzeń klienta oraz nie przesyłają złośliwego oprogramowania lub wirusów.
  8. Klient ma możliwość wyłączenia dostępu plików cookies na swoim urządzeniu, wybierając odpowiednie opcje w swoich przeglądarkach internetowych.

 

V. Ochrona danych

  1. Dane zbierane za pośrednictwem sklepu internetowego Milvo zarządzane są zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. Nr 133,poz. 883).
  2. Dostęp do danych osobowych ma wyłącznie właścicielka sklepu Milvo Malwina Błach oraz podmioty umożliwiające zrealizowanie umowy wymienione w punkcie 2 rozdziału III.
  3. Sklep Milvo nie udostępnia danych osobowych osobom niepowołanym.
  4. Klient może w każdej chwili zmieniać lub usuwać swoje dane osobowe, które podał za pośrednictwem sklepu Milvo, albo własnoręcznie zarządzając swoim kontem klienta lub wysyłając takie żądanie do Milvo – pocztą elektroniczną lub zwykłym listem na adres przedsiębiorstwa. W każdej chwili może również zrezygnować z usługi Newsletter.
  5. Klient może zarządzać również swoim hasłem dostępu. Administrator nie zna tego hasła. W przypadku utracenia hasła, sklep ma możliwość wygenerowania nowego, tymczasowego hasła dla klienta, które ten następnie może zmienić na własne. Odzyskiwanie hasła następuje poprzez zgłoszenie takiego żądania za pomocą przycisku „Zapomniałem hasła”. Milvo nigdy nie żąda podania hasła do konta klienta.
  6. Dostęp do komputera, w którym gromadzone są dane klientów zabezpieczony jest hasłem, które zna i używa tylko właściciel sklepu Malwina Błach. Strona internetowa sklepu, jego domena oraz narzędzia analityczne i handlowe, z których korzysta Milvo są zabezpieczone hasłami dostępu, które zna i wykorzystuje tylko właściciel sklepu Malwina Błach.

 

VI. Zmiany w Polityce Prywatności

  1. Sklep internetowy Milvo może wprowadzić zmiany w Polityce Prywatności, o czym poinformuje klientów co najmniej 14 dni przed wprowadzeniem zmian.
  2. Polityka prywatności wchodzi w życie z dniem 10.05.2018r.

Zgodność zarządzania danymi osobowymi w przedsiębiorstwie z obowiązującymi przepisami prawa sprawdzana jest przez Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych, adres : Stawki 2, 00-193 Warszawa. Nr tel. 22 860 70 86